Mosizni könnyű és menő!

Author picture

Szünet

Elérkezettnek láttam, hogy szünetet tartsak. Nem szerettem volna többet a mosható pelenkázás miatt stresszelni. Tagja voltam már akkor jó ideje egy mosipelus facebook csoportnak is. Mindenki azt mondta, ne erőltessek semmit, jöjjön ez érzésből. Elengedtem.

Majd egy napon elkezdtek fogyni az eldobható pelusok. Nálatok a családban mennyire feszültség forrás a tudat, hogy milyen sok pénz megy ki a kukába, azzal, hogy hagyományos eldobható pelenkát vásároltok, majd még mindennek tetejébe a kommunális hulladék is állandóan tele a bűzlő pelusokkal? Nálunk az volt. Minden hónapban elhangzott a mondat: “Már megint pelenkát kell vennünk? Most vettünk!” 😀

Szóval úgy döntöttem, az utolsó eldobható pelenka után nem megyünk boltba. Befejeztük. Átállunk mosira és jó lesz!

Nem tévedtem. Az első nap reggeltől estig csak mosiban volt Luna. Akkor volt 9 db külsőm és hozzá betétek, tetrák. Szóval nem volt akkor sem rengeteg pelus, igenis kellett utókezelnem őket, anyatejes robbanós kakikat és pisiket kiszedni minél előbb, hogy hamar megszáradjanak és adhassam a babámra a tiszta pelusokat.

Az első 100% mosis napunk után elképesztően elégedett voltam magammal. Nem tántorított el az akkor még random érkező produktumok sora sem. Hogyan alakult ki a rutin, rövidültek a pelenka körüli teendők? A következő blog bejegyzésben elmesélem!

Megosztás

Shopping Cart